Om Massage


Om massage


Massage har många goda effekter både för kropp och själ och såklart även på stela och trötta muskler. Vid massage frigörs hormoner som till exempel påskyndar kroppens egen läkning. Massage gör också att en muskel som har blivit uttröttad återhämta sig fortare än vid bara vila.

Svensk klassisk massage är allmänt smärtlindande, lugnande och antas höja prestations- och koncentrationsnivåerna. Hur många behandlingar som behövs är olika från person till person och beror på vad man har för problem och grad av smärta.

Det är bra att gå på massage regelbundet – en till två gånger per månad för att underhålla kroppen och reducera stress i kropp och knopp.

Svensk klassisk massage är välkänd över hela världen, och kallas också svensk massage eller klassisk massage. Den utvecklades av den svenske gymnastikpedagogen Pehr Henrik Ling 1776-1839, som ett system för massage och muskeltöjningar. Tekniken som han utvecklade tänjer och pressar muskler och bindväv så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras och blir starkare och smidgare. Den är djupgående och läkande och minskar spänningar och värk i muskler och leder.

Svensk klassisk massage är o lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn- och rohormonet Oxytocin.