Viktgrupp! Nästa grupp planerad till höst 2017

Kläder som plötsligt krymper...

Känns det som om brallorna krympt i garderoben, eller tröjan sitter lite för tight? Kanske känner du dig trött och seg utan egentlig anledning. En stor del av vårt välbefinnande, hur vi mår och känner oss påverkas av vad vi stoppar i oss.

Jag vet precis, av egen erfarenhet, hur det känns när byxorna helt plötsligt krympt i garderoben, eller hur olustkänslan kommer om jag behöver byta om tillsammans med andra i ett omklädningsrum. För att inte tala om rädslan att campingstolens plastben ska vika sig när jag sätter mig... Du kanske känner igen dig?

Men - jag vet också hur det känns att uppleva hur byxorna blir rymligare, och det är en härlig känsla att kunna köpa kläder som sitter bra och inte behöver nöja mig med det som sitter "minst illa". Och känslan av att orka mer är underbar.

Jag har år av egen erfarenhet av både viktuppgång och viktnedgång och vet skillnaden som känns i kroppen när jag är noga med vad jag stoppar i mig och rör på mig. Det är skillnad mellan att må bra och att må ännu bättre. Alla kan vi må lite bättre.

Hållbar förändring - bättre hälsa!

Vi arbetar inte med någon diet utan det handlar om en långsiktig och hållbar förändring av levnadssätt för bättre hälsa. Förändringar som tillåts ta tid har störst chans att lyckas, och bättre möjligheter att bli bestående. Allt är tillåtet att äta, och vi resonerar kring när, var, hur - och varför. I Viktgruppen tar vi ett helhetsgrepp på din hälsa - vi pratar om mat, välbefinnande, motivation och du får också konkret hjälp med att komma igång med fysisk rörelse och träning. Vi träffas vid ett antal tillfällen under hösten, varannan gång för inspiration och kunskapspåfyllning kring ett tema och varannan gång för en motionsaktivitet som vi gör tillsammans i gruppen och som är anpassad så att alla kan vara med. Det ska vara kul att arbeta fram en lättare höst och vinter 2017 och vi gör det tillsammans.

Viktgruppen börjar och slutar med en tematräff. Teman som kommer tas upp är tex "Kolhydrater, fett och protein - hur påverkar det kroppen?", "Hur bör jag fördela intaget av maten över dagen och varför?", "Påverkar stress?", "Hur genomskådar jag mina egna ursäkter". Vägning sker på tematräffarna.

Vi testar olika motionsformer vid varje motionstillfälle. Alla motionspass kommer vara utformade för att passa så många som möjligt och alla deltar i motionspassen efter egen förmåga.

Viktprogrammet

I Viktprogrammet får du:

*Stöd i grupp där alla arbetar tillsammans med individuella mål.

*Individuellt uträknat hur många kalorier du ska äta per dag utifrån ditt individuella mål.

*Under kursens gång har du tillgång till kostprogrammet Energibalans (fungerar både som app och på dator).

*Kunskap och inspiration om kost, hälsa och välbefinnande vid 6 tillfällen (ca 1 timme).

*Tillsammans med gruppen möjlighet att pröva på 5 olika motionsformer (ca 1 timme).

*Invägning och uppföljning av din viktminskning.

*Möjlighet att hitta kraft och energi att genomföra förändringar som du mår bra av.

*Anpassad dokumentation och underlag för kursen.

Behöver du mer information innan du bestämmer dig för att hänga på? Hör av dig så berättar jag gärna mer!

Datum för höstens träffar 2017

 • tisdag 12/9 - tema
 • tisdag 19/9 - motion
 • tisdag 26/9 - tema
 • tisdag 3/10 - motion
 • tisdag 10/10 - tema
 • tisdag 17/10 - motion
 • tisdag 24/10 - tema
 • tisdag 31/10 - motion
 • tisdag 7/11 - tema
 • tisdag 14/11 - motion
 • tisdag 21/11 - tema och avslut på denna viktkurs, lite längre tid ca 2 timmar


Intresserad?

Anmälan till Viktgruppen gör du enklast via mail under fliken "Kontakt" eller telefon 070-690 72 59. Eller anmäler du dig till första kurstillfället så är du per automatik anmäld till alla 11 veckor. Det kan du göra här: https://www.bokadirekt.se/places/annas-hälsob...


Tematräffarna hålls på Flintvägen 5 i Växjö och motionspassen på olika ställen i Växjö. Motionsformerna är anpassade så att alla skall kunna vara med. 

Allt deltagande sker på egen risk, och med reservation av justering i programmet.

Om du inte har möjlighet att delta i Viktgruppen men ändå vill ha hjälp och stöd med viktminskning, erbjuder jag i mån av utrymme, även individuell coachning. Priset är beroende på upplägg och omfattning - hör av dig så hittar vi en lösning som passar just dig!