Workshop Hälsa

Tycker du att det är spännande att prata om hälsa? Och vad betyder egentligen hälsa just för dig?


Vad innehåller workshopen?

Hälsa är ett ord som egentligen betyder olika saker för olika människor. En övergripande definition har Världshälsoorganisationen skrivit ner:

”Hälsa är ett tillstånd av fullkomligt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom”.

Det kommer från WHO 1948. Det kan låta både stort och klurigt. På workshopen pratar vi om den definitionen och även andra perspektiv och definitioner. Vi resonerar och vänder och vrider på begreppet hälsa och pratar om hur vi själva kan påverka vår hälsa.

Eftersom vi är olika, upplever vi att begreppet hälsa innebär olika saker för oss alla. Det viktiga är att komma på vad hälsa är för just mig. För någon kan det vara att komma igång att röra på sig, för någon annan att sova någon timme extra per dygn, att gå upp eller ner i vikt eller att göra något man verkligen tycker är roligt – sjunga, dansa, snickra... Och, som sagt, det spelar ingen roll, det viktigaste är: vad är hälsa för just mig?

Vi kommer förstås att ta upp sådant som påverkar hälsan, bland annat stress, motion och kost. Vi kommer också att testa olika sätt för avslappning, då det är en viktig del i vår hälsa, framförallt när omvärlden är stressig.

Upplägget är på fyra timmar och efter workshopen har du fått med dig funderingar, tips och nya infallsvinklar kring begreppet hälsa och hur du själv, med enkla medel kan påverka och förbättra din hälsa. 

Anmälan

Är du intresserad? Vänligen kontakta Anna på 070-6907259 så berättar jag mer eller boka dig direkt här: https://www.bokadirekt.se/places/annas-hälsob...